Başlıklar
ToggleBu yazımızda çekişmeli boşanma davası hakkında sık sorulan soruları bir araya getirerek uygulamaya dönük bir üslupla cevaplandıracağız.
Evet. Ayrıca eşiniz boşanmayı istiyor olsa bile reşit olmayan müşterek çocukların velayeti, iştirak ve yoksulluk nafakası, boşanma hukukundan doğan maddi ve tazminat gibi konularda uyuşmazlık içerisindeyseniz açacağınız dava çekişmeli boşanma davası olacaktır.
Kesinlikle anlaşmalı boşanma davasından daha uzun. Bu konuda kesin bir süre vermek de zordur. Zira boşanma davasının sonuçlanma süresini etkileyen çok sayıda değişken vardır. Mahkemenin iş yükü, tebligat durumu, tarafların iddia ve talepleri ve bu iddia ve taleplerin araştırılmasına yönelik olarak yapılabilecek keşif, bilirkişi incelemesi gibi yargılama işlemleri, dinlenecek tanık sayısı, adli tatil, salgın hastalıklara ilişkin idari makamlarca alınabilecek önlemler, mahkemeye ilişkin özel durumlar, taraf ve taraf vekillerine ilişkin özel durumlar gibi. Bununla birlikte bir ön inceleme duruşması, iki veya üç tahkikat duruşması olmak üzere davanın 3-4 oturumda da sonuçlanması mümkündür.
2019 yılı adalet istatistiklerine göre 2019 yılında aile mahkemelerinde karara bağlanan davaların ortalama görülme süresi 187 gündür. Ancak bu sayıya çok hızlı sonuçlanan anlaşmalı boşanma davaları da dahildir. Boşanma davalarının yaklaşık yarısını oluşturan anlaşmalı boşanma davaları dışarıda tutulduğunda sürenin 187 günden daha fazla olduğu söylenebilir.
Türk özel hukukunda davaların avukat aracılığıyla takip edilmesi zorunluluğu yoktur. Bu nedenle avukat tutmak zorunda değilsiniz. Ancak bazı bulaşıcı hastalıklar dışında hasta olduğunuzda doktora gitmek zorunluluğunuz da yoktur. Kuşkusuz davanızı boşanma davaları konusunda deneyimli bir avukat aracılığıyla takip etmeniz her bakımdan menfaatinize olacaktır.
Bunu avukatınızla görüşerek belirlemelisiniz. Adalet Bakanlığının veya bağlı olduğu baronun yayımladığı avukatlık asgari ücret tarifelerinde yazılı tutarlardan düşük olmamak üzere size uygun bir ücret önerecektir.
Çekişmeli boşanma davaları eşlerin son defa altı ay birlikte oturdukları yer mahkemesinde veya taraflardan birinin yerleşim yerinde bulunan mahkemede açılmaktadır. Davayı eşinizin yaşadığı yer mahkemesinde, sizin yaşadığınız yer mahkemesinde veya bunlardan farklı ise son defa altı ay boyunca birlikte yaşadığınız yer mahkemesinde açabilirsiniz. Bununla birlikte boşanma davalarda yetki kesin yetki niteliğinde olmadığından, diğer tarafın yetki itirazında bulunmaması halinde bunların dışındaki bir mahkemede de görülmesi mümkündür.
Aile mahkemelerinde. Aile mahkemelerinin bulunmadığı yerlerde ise bu sıfatla Asliye Hukuk Mahkemelerinde.
Evet. Koşullarının tahakkuk edip etmediğini avukatınız değerlendirecektir.
Hayır. Bunun için ayrı bir dava açmalısınız. Eşler arasındaki mal rejiminin sona ermesinden doğan katılma alacağı, katkı payı alacağı ve değer artış payı alacağın boşanmada mal paylaşımına yönelik talepler, boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren bir yıl içerisinde yine aile mahkemesinde açılacak ayrı bir davada görülürler. Boşanma davası sonuçlanmadan bu türden bir dava açmış olsanız bile mahkeme boşanma dava dosyasının sonuçlanmasını bekleyecektir.
Evet, bunun için ayrı bir dava açmanız gerekmez. Harcını ödemek kaydı ile ziynet ve şahsi eşyalarınızı da boşanma davasında talep edebilirsiniz. Avukatınız bu taleplerle ilgili ispat kuralları konusunda gerekli bilgiyi size verecektir.
Anlaşmalı boşanma davasından farklı olarak çekişmeli boşanma davası açabilmek için evlilikte geçirilmiş herhangi bir süre şartı yoktur. Açabilirsiniz.
Yapılan nikahla hukuk düzeni karşısında evli statüsünü kazanmışsınız. Eşiniz sizinle aynı fikirde değilse açacağınız dava çekişmeli boşanma davasıdır.
Boşanma bir dava sonucunda gerçekleşir ve herhangi bir davada taraflardan sadece birinin sahip olduğu haklar tanımlamak kanun önünde eşitlik gibi ilkelerle ve hukuk ve adalet anlayışıyla bağdaşmaz. Bu nedenle TMK m.173/2’ de düzenlenen boşanan kadının menfaati varsa boşandığı eşinin soyadını kullanmaya devam etmesi gibi çok önemli olmayan hususlar dışında mahkemeden talep edilebilecek haklar her iki taraf için de aynıdır. TMK m. 173/2 ‘ de kadına tanınan hakkın nedeni de TMK m. 187 gereğince evlenen kadının kocasının soyadını almasıdır.
Bu bağlamda kadının yaşı küçük çocukların velayet haklarını talep etmek, koşulları varsa tedbir, katılım, yoksulluk nafakası, tazminat, katılma alacağı veya katkı payı alacağı (mal paylaşımı) istemek, 6183 sayılı kanunda öngörülen koruyucu ve önleyici tedbirlerinin alınmasını talep etmek gibi hakları vardır. Aynı haklara koşulları oluşmuşsa koca da sahiptir. Yine de uygulamada belki evlilik birliğinin zayıf tarafı daha ziyade kadın olduğundan kadınların bu hakları erkeklerden daha fazla talep ettikleri görülmektedir. Yine örneğin babanın da velayet talep hakkı olmakla birlikte yaşı küçük ve anne şefkat ve bakımın muhtaç çocuk yönünden annenin belirgin bir avantajı bulunmaktadır. Ancak bunun da nedeni anneyi ödüllendirmek değil küçüğün yararını üstün tutmak ve onu korumaktır.
Boşanma davası açılmasıyla birlikte eşler ayrı yaşamaya hak kazanır. Yargıtay bir kararında eşlerin boşanma davası sürecinde aynı evde birlikte oturmalarını davanın reddi için başlı başına bir sebep olarak kabul etmemiştir. Yüksek mahkemeye göre bu durumda da tarafların gösterdikleri deliller toplanmalı ve sonucuna bir karar verilmelidir (2. H.D. E. 2005/4582 K. 2005/6420 T. 20.4.2005). Bununla birlikte dava açmadan kısa bir süre önce evden ayrılmak yasal olarak zorunlu değilse de davanın mahiyeti ve sonuçları düşünüldüğünde uygun bir tutum olabilir.
Davacının evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı, evlilik birliğinin sürdürülmesinin çekilmez hale geldiği iddiasını kanıtlayamadığı durumda davanın reddine karar verilecektir. Evlilik birliği temelinden sarsılmış, ortak yaşamın sürdürülmesinin çekilmez hale geldiği hallerde de bu duruma sebep olan eş davacı ise boşanma kararı verilemeyecektir. Geçimsizlikte daha ağır kusuru olan tarafın boşanma davasının reddedilmesi gerektiği kabul edilmektedir. Zira hiç kimse kendi kusuruna dayanarak bir hak iddia edemez. Yargıtay uygulamaları da bu yöndedir.
Dava dilekçesinde üzerinden çok zaman geçmiş, unutulmuş, affedilmiş veya hoşgörü ile karşılanmış, daha önce reddedilen başka davalara konu olmuş olgulara dayanmak da bunların varlığı kanıtlanmış olsa bile davanın reddi ile sonuçlanacaktır.
İleri sürülebilecek boşanma sebeplerini belirlemek ve bunları kanıtlamak için bir boşanma avukatı tutmakla yetinmemeli, geçimsizliğe neden olan vakıalar ve delilleri hakkında kendisini doğru bir şekilde bilgilendirerek avukatınızla yakın iş birliği içinde çalışmalı, hukuki tavsiyelerine de sıkı sıkıya uymalısınız.
Aile konutu konusunda önemli haklara sahipsiniz. Bunları öğrenmek için linkteki yazımızı okuyabilirsiniz. Aile konutu kiralık bir konut olsa bile kiralayana bildirimde bulunmuş olan sözleşme tarafı olmayan eş bazı korumalardan yararlanır.
Malik olmayan eşin boşanma davasının devam ettiği süre içinde aile konutunu boşaltmaya zorlanmasını mümkün kılan hukuka uygun uygun bir yöntem yoktur. Öte yandan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un 17. Maddesinde düzenlenen hâkim tarafından verilecek önleyici tedbir kararlarından biri de müşterek konutun korunan kişiye tahsis edilmesidir. Mahkemeden bu yönde ihtiyati tedbir kararı talep edilebilir. Bunun dışında TMK m.169, boşanma davası açılınca hâkimin, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına ilişkin tedbirleri talep olmasa bile resen alabileceğini düzenlemiştir. Bu madde kapsamında da müşterek konutun dava süresince tarafınıza tahsisini talep edebilirisiniz.
Boşanma davası maktu harca tabidir. Boşanmaya bağlı tazminat ve nafaka talepleri için ayrıca harç alınmaz ancak ziynet veya kişisel eşyalar için bir talepte bulunulacaksa nispi harcının ödenmesi gerekecektir. Bunun dışında yargılama giderleri için belirti tutarda gider avansı yatırılmalıdır. Boşanma davasında yapılan giderler davanın sonunda haksız çıkan tarafa yüklenir.
Davacının boşanma davasını kaybetmesi kabul edilen bir karşı dava yoksa evlilik birliğinin devam ettiği anlamına gelir. Davacı reddedilen davadaki vakıalara dayanarak yeni bir boşanma davası açamaz. Ancak bu sonuç davanın esasına girilerek karar verildiği hallere özgüdür. Davanın usulden reddedilmesi halinde, usulüne uygun, yeni bir dava açılabilir. Her dava açıldığı tarihteki hukuki ve fiili duruma göre görülüp karara bağlandığından dava tarihinden sonra meydana gelen vakıalara dayanılarak yeni bir dava açılmasına engel yoktur. Keza farklı bir boşanma sebebine örneğin özel boşanma sebeplerinden birine dayanarak dava açmak da mümkündür. Bunların dışında mahkemece reddedilen bir boşanma davasının kesinleşme tarihinden sonra en az üç yıl geçmiş ve eşler arasında ortak yaşam yeniden kurulamamışsa fiili ayrılık nedenine dayalı boşanma davası açma doğacaktır.
Bir davayı kaybetmenin ikincil sonucu vekalet ücretlerini de içerecek şekilde yargılama giderlerinin karşı tarafa ödenmesidir. Olası zaman kaybı ve yargılama gideri ödeme külfetinden sakınmak için davanın en başından itibaren bir boşanma avukatı ile hazırlanıp takip edilmesinde fayda vardır.
Çekişmeli boşanma davalarında mahkemece verilen karara karşı istinaf ve temyiz kanun yoluna başvurmak mümkündür.
Kesin olarak karar verilen sınırlı sayıdaki hüküm dışında mahkeme kararlarının çok büyük bir kısmında istinaf kanun yolu açıktır. Boşanma davalarında da tarafların, aile mahkemesi kararını hem istinaf hem de temyiz mahkemesine götürme hakkı bulunmaktadır.
İstinaf incelemesinin sonuçlanma süresi bölge adliye mahkemelerinin iş yüküne göre değişmektedir. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesindeki inceleme süresinin Bursa Bölge adliye mahkemesine göre daha uzun olduğunu gözlemliyoruz. Bursa Bölge adliye mahkemesinde boşanma davalarının incelenme süresinin bir yılı aştığını söyleyebilirim. Yargıtay temyiz incelemesi ise, istinaftan geçmiş dosyalarda, genellikle bir yıldan kısa bir sürede sonuçlanmaktadır.
Gizli yapılan ses ve video kayıtları hukuka aykırı delil niteliğindedir. Boşanma hukukunda çok istisnai hallerde örneğin hukuka aykırı veya suç teşkil eden eylem başka türlü tespit olunamıyorsa delil değerinin olduğu kabul edilebilmektedir. Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların rıza dışında dinlenmesi ve kayda alınması, haberleşmenin gizliliğinin ihlal edilmesi, özel hayatın gizliğini ihlal edecek şekilde görüntü veya seslerin kayda alınması, bu türden kayıt ve görüntülerin hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi TCK m. 132 ve devamı hükümlerine göre cezai takibatı gerektirebilir.
Sürekli yapılıyorsa, küçük düşürücü, onur ve saygınlığı zedeleyici yahut kişilik haklarını ihlal eder nitelikteyse ve kanıtlanabiliyorsa olabilir.
Eşim kahvaltı hazırlamıyor, sabah çocuğu da okula aç gönderiyor ve cinsel ilişkiden kaçınıyor boşanma ve tazminat davası açmak istiyorum sonuç ne olur?
Sonuç hakkında bir şey söyleyemeyiz. Ancak, ispat edilmesi koşuluna bağlı olarak “çocukların bakım ve gözetimi” konusundaki sorumluluklardan ve “cinsel ilişkiden” kaçınmak kusurlu davranış olarak kabul edilebilir. Kusura ilişkin olgular ve bunların ispat vasıtaları konusunu bir avukat ile değerlendirin.
Eşimle, ikimizin de kalacak başka yeri olmadığından aynı evde yaşıyoruz ancak iki yabancı gibiyiz. Hâkim davamızı reddeder mi? Eşlerin aynı evde yaşamaları tek başına davanın reddi için sebep oluşturmaz. Tarafların gösterdikleri deliller toplanmalı ve sonucuna göre karar verilmelidir.
Tarafların boşanma, velayet, nafaka, mal paylaşımı, tazminat gibi konularda anlaşamadığı durumlarda açılan boşanma davasıdır. Mahkeme, tarafların iddia, savunma ve taleplerini inceler, tanıkları dinler, delilleri değerlendirir ve karar verir.
Delil sayısı, tanık sayısı, bilirkişi raporu, tarafların talep ve itirazları gibi hususlara bağlı olarak değişmekle birlikte, ortalama olarak 1,5 ila 3 yıl arasında sürebilir. Uyuşmazlıklar noktaları arttıkça süre de uzar.
Genellikle hayır. İlk duruşma ön incelemedir, tarafların talepleri ve ihtilaf noktaları netleştirilir. Çekişmeli boşanma davasında boşanma kararı verilebilmesi için tanıkların dinlenmesi, delillerin toplanması, sözlü yargılamanın yapılması gerekir
Her iki taraf da dava açabilir. Ancak dava açan taraf, boşanma nedenini ispatlamakla yükümlüdür. Delillerinize güveniyorsanız dava açmanız size avantaj sağlayabilir.
Türk Medeni Kanunu’na göre bazı özel ve genel nedenler vardır:
özel ve genel boşanma nedenleridir.
Fotoğraf, mesajlar, otel kayıtları, tanık ifadeleri, sosyal medya yazışmaları, WhatsApp mesajları, telefon iletişim kayıtları, bazı durumlarda nüfus/doğum kayıtları gibi somut delillerle ispat edilebilir. Deliller hukuka uygun şekilde elde edilmiş olmalıdır.
Evet, tanık çoğu zaman boşanma davasında belirleyici olur. Aile bireyleri, arkadaşlar, komşular gibi evlilik ilişkisini gözlemlemiş kişiler tanık olabilir.
Evet. Hakim, boşanmaya neden olan olaylarda ağır kusurlu olan tarafı belirler. Eğer her iki taraf da eşit derecede kusurluysa, yine de boşanmaya karar verilebilir ama tazminat taleplerini etkiler.
Evet, eğer boşanma nedenlerinin mevcudiyeti ispatlanırsa, diğer taraf boşanmak istemese bile mahkeme boşanmaya karar verebilir.
Kısaca cevap vermek gerekirse çocuğun yararının üstün tutulması esastır ve bu nedenle hakim çocuğun yararı neyi gerektiriyorsa ona karar vermelidir. Elbette taraflar, neyin çocuğun yararına olduğu konusunda mahkemeye kendi argümanlarını sunacaklardır. Çocuğun yararı dışında anne babaya özgü olumlu nitelikler tek başına yeterli değildir. Genellikle küçük yaştaki çocukların velayetinın anneye verildiği gözlenmektedir ama annenin durumu uygun değilse babaya da verilebilir. Velayet konusunda daha fazla bilgi için “Ortak Velayet” ve “Boşanmada Ortak Velayet” başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Hayır, mutlak değildir. Velayet verilen taraf çocuğa iyi bakmıyorsa, velayet hakkını kötüye kullanıyorsa veya koşullar değişirse, diğer ebeveyn velayet değişikliği davası açabilir.
Hakim, tarafların gelir durumunu, yaşam standardını, varsa çocukların ihtiyaçlarını dikkate alarak:
Nafaka hakkında detaylı bilgi edinmek için “Boşanmada Nafaka“, “Boşanma davaları: Tedbir Nafakası” ve “Anlaşmalı Boşanma Protokolünün Geçersiz Sayılması; İştirak Nafakası Ve Eğitim Giderleri” başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz
Boşanmada daha az kusurlu olan taraf, diğer taraftan maddi zararlarını karşılamak için maddi tazminat, onur ve kişilik hakları zedelendiyse de manevi tazminat talep edebilir.
Mal rejiminin tasfiyesine yönelik davalar boşanma davasından ayrı davalardır. Evlilikten sonra edinilen mallar, eşler arasında belirli kurallara göre paylaşılır. Menkul veya gayri menkul malların eşlerden biri adına tescilli olması halinde diğer eşe malın değeri üzerinden hesaplanan bir alacak hakkı tanınmaktadır. Boşanmada mal paylaşımı davaları hakkında kapsamlı bilgi için tıklayınız.
Evet. Aile Mahkemesi’nin kararına karşı önce istinaf (bölge adliye mahkemesi), sonra temyiz (Yargıtay) yolu açıktır. Bu süreçler kararın kesinleşme süresini doğrudan etkiler.
Evet, açılabilir. Ancak çekişmeli boşanma davaları teknik ve hukuki olarak karmaşık olduğundan, özellikle delil sunma, tanık yönetimi ve hak kaybı yaşamamak adına bir avukattan destek alınması güçlü şekilde tavsiye edilir.
Paniğe gerek yok. Yalan beyan mahkemede geçerli değildir. Elbette yalana dayalı iddianın kanıtlanması gerekecektir ve bu hiç de kolay olmayacaktır. Kaba bir yalanla davayı kazanmak pek rastlanan bir durum da değildir. Dava dilekçelerinde ileri sürülen bazı abartılı beyanların hepsinin üzerinde durmak da gerekmez. Dava ile ilgisi ve önemi gözetilmelidir. Yalan beyan tanıkla veya diğer delille çürütülebilir. Eğer karşı tarafın yalanı sahtecilik gibi suç teşkil eden bir fiile dayanıyorsa suç duyurusunda da bulunulabilir.
Taraflar duruşmada hazır bulunmak zorunda değildir, avukatları tarafından temsil edilebilirler. Ancak karşı tarafın ifadelerini duymamak, süreci kontrol altında tutmanıza ve etkili bir savunma yapmanıza engel olabilir. Duygusal destek gerekirse, avukatınızla birlikte bir strateji belirleyebilirsiniz.
189 Comments
Adli tatil süresinde dava açıldı çekişmeli olarak, karşı taraf kabul ederse tatil bitiminde ilk duruşmada bitme ihtimali var midir?
Boşanma ve fer’ileri konusunda anlaşırsanız mümkün olabilir.
Benim boşanma davam da hakim boşadı ama karşı taraf itiraz etti ve istinafa gitti dosya ben. O süreçte kimlik değişebilir miyim
Boşanma kararı kesinleşmeden değiştiremezsiniz. Bunun için de istinaf sürecinin sonuçlanması gerekmektedir.
Benim boşanma davam istinafta ve dosya istinaftayken ben nasıl bı yol izleyebilirim de bosanabilirim ayrı bı dava mi açmam gerekiyor mu ?
Eşimle ufak çaplı tartıştık annesini ve babasını çağırdı ve onlarla beraber bı kaç günlüğüne kafamı dinlemek için anneme gideceğini şöylemis benim aileme ve bı daha gelmedi boşanma davası açtı ziynet esyalarinin peşine düştü onun icind ayrı bı dava açtı biz o ziynetlerin bı çoğunu ev ihtiyaçları ve iş kurmak için kullandık mahkemeye kumar oynadığımı soyledi ama öyle birşey mümkün değil ispat edemez kayınvalidem benim yaptığım altını ver kızımla anlaşıp boşan yoksa hepsini alırız senden diye beni de arayarak tehtit etti.
Merhaba. 2021 mayista karsi taraf bosanma davasini istinafa tasidi. İstanbul Bam’ da istinaf hala devam ediyor. Sizce ne zamana sonuclanir?
Ben boşanma davası açacam benim delillerin var aldattığı için yazışmaları var eşimin 2 tane darp raporum var kati raporum da var hakim beni boşarmi acaba ilk duruşmada hepsini şundan avukatim da yok bosanirmiyim
Saydıklarınız önemli boşanma nedenleri ama davanız ilk duruşmada sonuçlanmayacaktır.
Çekişmeli boşanma davası açtım mahkeme günü tarihi belli olmuş fakat mahkemeye daha var duruşma görülmedi e devletten sonuç iptal edildi diyor duruşma görülmeden iptal olabilir mi dava bir bilgilendirirseniz lutfen
Çekişmeli boşanma davası anlattığınız şekilde iptal olmaz. Böyle bir karar türü yoktur. Sonuç iptal edildi açıklaması bir usul işlemiyle ilgili olabilir.
Merhaba. 2021 mayista karsi taraf bosanma davasini istinafa tasidi. İstanbul Bam’ da istinaf hala devam ediyor. Sizce ne zamana sonuclanir?
2019 mayista açilan cekismeli bosanma davamiz 2022 martta sonuclandi..karara itiraz ettik ve bölge idare mahkemesinden karar 2023 mayis ayinda çıktı..fakat bu sefer karsi taraf karara itiraz edecegini söylüyor..bu süreç beni hayli yıprattı..çocuklarima aldigim nafaka halâ 4 sene öncekinde ve bu en az 1 sene daha böyle devam edicek .paranin alim gucunun azalmasinin sonucunu durumu kendine cevirmeye calisiyor..ödeyecegi maddi manevi tazminat da 4 sene önce ne istediysek fazlasini talep edemedigimizde zamanla önemini yitirdi..ben yeniden evlenmiycem ama kendi soyadimi almak istiyorum..merak ettigim şu ki ; 1 bucuk sene dha bekledigimde bu pul olan nafaka ve tazminatı faiziyle alma durumum yok mu
2021 yılında çekişmeli boşanma davası açtım ve 4.oturumda boşanma kararı verildi ve davayı kazandım.2022 Haziran ayında istinafa başvurdu.Tazminat talepli olduğu için davam sirf vermemek için affeden taraf kusurlu sayılır diyip davanın reddini ve tazminata nafakaya itiraz etti.Fakat dava süreci boyunca da affeden taraf kusurlu dur Yargıtay kararını hakime beyan ile iletmiş olsa da davami kazandım.Kendjmi ispatladim.Simdi istinaf sürecinde ve ailemin yanındayım.Hayatimda birisi var.Evlenmek istiyoruz ama dava istinafta olduğu için soyadima dönemedigim için olmuyor haliyle…Ailemin yanında gitmek istiyorum.Huzurlu değilim.Hayatimdaki kişinin yanına gitsem ailesinin yanına suçlu olur muyum?Karar kesinleşmemiş olsa dahi boşanma verildi.Lutfen bana yardım eder misiniz?
Boşanma kararı kesinleşmeden başka biriyle yaşayamazsınız. Bir ilişkiniz varsa da bunu gizli sürdürün. Karşı taraf bunu size karşı kullanır. Zararlı çıkarsınız.
2021 yılında çekişmeli boşanma davası açtım ve 4.oturumda boşanma kararı verildi ve davayı kazandım.2022 Haziran ayında istinafa başvurdu.Tazminat talepli olduğu için davam sirf vermemek için affeden taraf kusurlu sayılır diyip davanın reddini ve tazminata nafakaya itiraz etti.Fakat dava süreci boyunca da affeden taraf kusurlu dur Yargıtay kararını hakime beyan ile iletmiş olsa da davami kazandım.Kendjmi ispatladim.Simdi istinaf sürecinde ve ailemin yanındayım.Hayatimda birisi var.Evlenmek istiyoruz ama dava istinafta olduğu için soyadima dönemedigim için olmuyor haliyle…Ailemin yanında gitmek istiyorum.Huzurlu değilim.Hayatimdaki kişinin yanına gitsem ailesinin yanına suçlu olur muyum?Karar kesinleşmemiş olsa dahi boşanma verildi.Lutfen bana yardım eder misiniz?
Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah hersey gönlünüzce olsun. Benimde boşanma sürecim tıpkı sizinkine benziyor. Fakat benim 2 aydır istinafta dosya acik. Şiddetin her türlüsü vardı. Umarım istinaf buna göre karar verir ve kısa zamanda tamamen bitirir. Ben evimi ayırdım fakat hala üzerimde soyadimdasin baskısı yaşıyorum. Merak ettim bu paylaşım sonucunda halen aynı problemi yasiyormusunuz. Mutlu kalın
Merhaba lar eltime ve kaynima elimde olan altinlarimi verdim Simdi odemiyorlar dava acsam olurmu
Çekişmeli boşanma davası açtım 714.lira harç yatırdım reddiyat makbuzu yatmadan boşanma davası devam edermi
Merhaba boşanma davası açtım 1 gün sonra barıştığımız için davadan feragat dilekçesi verdim feragat ettiğim için davanın reddine karar verildi şimdi eşime bunun tebligatı geldiğinde onun bir işlem yapması gerekiyor mu artık dava sürsün istemiyoruz teşekkürler
Ben 19 gün sonra 4.mahkememe gireceğim 2 evladım var ve eşim benimle boşanmadan başka bi kadınla birlikte yasiyor çocuklarımi 2 senedir görmüyorum 12 yaşında kızım 8 yaşında oğlum var ben biriyle gönül ilişkisi yaşıyorum ve mahkemem bitince evlenmeyi düşünüyoruz bunu mahkemeye sundum çocukları doldurup beni kötüledigi için çocuklar beni istemiyo bilir kişi görüşmesi yapıldı ama çocukların raporu gelmediği için hakim 4 mahkemenin son karar mahkemesi olabileceğini söyledi 350 tl nafaka bağladı hakim ama ocakta onuda ödemiyor sizce bu mahkemenin sonucu nasıl olur
Dosyayı incelemeden buna cevap vermek tahminden öte bir şey olur.
Eşim benden gizli arsayı satmış ev alcam diye düğün takılarımı aldı evladım diye bana aileme gösterdi ama üzerine tapuda ev de yok araba alcam dedi aldın aldı ama arabada yok sürekli yalan konuşuyor herkesten borç istiyor ben boşanma davası açsam haklarimi alabilirmiyim
son durumunuz nedir tuğba hanım gönül ilişkiniz olduğunu sundu mu boşandınız mı
Merhaba evlilik öncesi borçlarım nedeniyle eşimle anlaşma yaptık fakat evlendikten 1 ay sonra huzursuzluk ve kavgalarımız bitmiyor benim borçlarımdan sorumlu olmasın diye aramızda protokol yaptık ama evlilik hic iyi gelmedi çekişmeli boşanma davası açsam mahkeme kısa sürede boşar mi acaba
Bir davanın sonuçlanma süresini etkileyen pek çok değişken vardır. Çekişmeli boşanma ve kısa süre tabirlerini birlikte kullanmaktan genellikle çekiniyoruz.
Merhaba anlasmali davayi esim acti dilekcede kendisi ikibucuk senedir ayni evde yasamadigimizi belirtmis ama mahkemeye gelmicem diyor. Bu ayri yasama itirafi bosanmaya sebep gosterebilirmiyim
Eşimin kızımı dövdüğünü söylediği mesajlar var kendi ağzıyla söylüyor mahkemeye sunduk ama oğlumda kızımda gecici kararla annede 6 aydır kız 9 yaşında küçük 5 yasında alabilirmiyim sizce çekişmeli dava 2021 eylülde başladı ne zaman sonuçlanır
Çekismeli boşanma davam 2018 den buyana bosanamadim mahkeme bitti istinafı bekliyorum bir üst mahkemeye taşındı 2021 de son mahkeme idi ben hala boşanamadım çok uzun sürdü mahkeme İstanbul’da
Ben boşanma davası açtım eşimle ayrı yaşıyoruz benim davanın reddine karar verilmesini talep etmiş kendisi dava açmış bana ben avukatımla iki dava için anlamıştım şimdi iki davada karşı taraf açtığı için onun ücretini de benim ödemem gerektiğini söylüyor avukatım. Yani 14bin lira anlaşmıştık şuan 4dava oldu 32bin lira diyor sizce böyle birsey olabilirmi bilgi verirseniz çok sevinirim
Benim 2 bucuk sene çekişmeli davam vardi bitti boşandık ama erkek tarafı itiraz etti bu süreç çok uyacağı için Bende tüm hakkımdan vazgeçerek anlaşmalıya cevircez insallah olursa pazartesi dilekce hazırlicaz imza atılacak boşanma kararı je zaman kesinleşir nüfusa ne zaman gelir tahmini soylermisiniz
Merhaba ben cekismeli bosandim ama karsi taraf istinafa gitti bosanmaya itirazi yok sadece tazminat hakkina itiraz etmis ben bosanmayi onayip soyadimi almak icin nereye basvurmaliyim
Cekismeli bosanmada gizli alınan resimler ve videolar delil sayılırmi ayrica bu resim ve videolar mesajlar dağıtılmış bunu mahkeme delil olarak kabul edermi
Bu türden kayıtlar genellikle hukuka aykırı delil niteliğindedir. Ancak hukuka aykırı bir eylem başka türlü tespit olunamıyorsa delil değerinin olduğu da kabul edilebilir. Bunların başkalarına ifşa edilmesi ise özel hayatın gizli
liğini ihlal suçunu oluşturur
Çekişmeli boşanma davam 2019 Kasım’da başladı temmuz 2021 de istinaf başladı ve hala sonuclanmadi temyiz de olur ise benim davam nezaman sonuçlanır zaman olarak acaba?
istinaf sonuçlanma süresi incelemeyi yapacak olan bölge adliye mahkemesine göre de değişebiliyor. Her halükarda, temyiz yoluna da gidilecekse 1.5-2 sene sürebileceği söylenebilir
Ben 12 yıllık evliyim çocuğumuz yok eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var bu çocuğu ben babamın evindeyken uykuda çocuğu bıçaklayan psikopat kendisi beni de defalarca dövdü bende rapor aldım be i defalarca aldattı a sildi ben ıspatliyamıyorum ben boşanmak istiyorum devlet 7 yıl önce boşanan dek 200 tl boşandıktan snr 350 tl nafakaya karar vermiş ve 50 bin darp tazminatı 50 bin kadınlık tazminatı vermiş ama kanunen ben hattım deyip çıkmış rica ediyorum bana yardımcı olun babam vefat etti kimden yok bunalıma girdim ilaç kullanıyorum eşimin sigortası olmadığı için mağdurun en kısa sürede boşanmam nasıl gerçekleşir teşekkür ederim
Oğlumun engelli raporu ile alinan ve 5 senesi dolmak uzere olan aracı,çekişmeli boşanma davamız süren eşimin satıp kendi üstüne almaması için ne yapmalıyım.?
Dava sonuçlandı 15 günlük temyiz süresi geçti 20 gün oldu temyize gönderme hakkım bitti mi
Erkek arkadaşım 8 senedir boşanamıyor. Ve bu kadın bizim yürürken videomuzu çekti.8 senedir avukat tutulmadı. Daha geçen ay tuttu avukatı. Avukata sorduğumuzda sadakatsizlik içerir dedi bize. Aynı çatı altımda yaşamıyorlar ve birbirleriyle hiç bir muhabbetleri olmadığı halde erkek arkadaşım özel hayatını yaşayamayacak mı? Ne gibi süreç bekliyor bizi öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba. Bir çekişmeli boşanma davası süreci olacak gibi görünüyor. Sorunuzun cevabı ayrıntılı değerlendirmeyi gerektirir
Merhabalar,eğer anlaşmalı boşanma davası görülmüş boşanmaya karar verilmiş de bu istinafa giderse tek bir taraf tarafından dava çekişmeli ye mi döner yoksa dava düşer mi?
istinaf sebebi de önemli burada. Ancak çekişmeli boşanmaya dönüştüğü kabul edilir.
Merhaba benim bosanma davam 5 sene surdu cekismeli ama eylulde bitti istinaf gondermis mahkeme karsi tarafa iki kez teblig edildi ama hala dosyayi gondermiyor mahkeme sonuclanali 4 ay oldu nasil bir yol izlemem lazim 2 . Teblig gonderdim ne zmn istinafa bursa adli mahkemeye gonderir ve sonuc nasil bana ulasir kac senede
Merhaba biz anlaşmalı olarak bosandik ama sonrasında aramız düzeldi konuşuyoruz ve benim gerekçeli karara itiraz sürem bitti. Eşime daha ulaşmadi tebligat ulaşınca itiraz ederse dava dusermi bide itiraz dilekçesini bosandigimiz mahkemeye mi gelip vermesi gerek ayrı şehirlerde yasiyoruzda.
Önce kararın istinafa taşınması sonra davacının davasından feragat etmesi durumunda arzu ettiğiniz sonuç ortaya çıkabilir. İstinaf talebi kararı veren mahkemeye, davadan feragat dilekçesi ise ilgili istinaf dairesine verilmelidir.
Merhaba, karsı taraf boşanma davası actı mahkeme oldu ama şuan elime boşanmaktan vazgeçirme dilekçesi geldi ve ben boşanmak istiyorum nasıl bu duruma karşı çıkabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Davacının davasından feragat ettiğini anlıyorum. Siz yeni bir dava açabilirsiniz.
Merabalar.anne babadan gelen mallar tapuda fazla harç yatırmamak için satış gösterise ne olur.teşekürler
Eşim çekişmeli dava açtı ilk duruşmada istediği herseyi kabul ediyorum diye dilekçe sundum 5 ay ertelendi. İkinci duruşmada karar çıkarmı. Teşekkürler…
Anlaşmalı boşanma davası olarak ele alınırsa çıkabilir
Iyi gunler Benim cekismeli bosanma davam bosanma oldugu halde karsi taraf tazminata cok itiraz ettigi icin benim avukatimda az diye itiraz ettigi icin 2020 temmuzda bursa bolge mahkemesine istinafa gitti ne zaman doner kesinlesir acaba ??
Birde tazminat temyiz sinirinin altinda gelirse itiraz edemez degil mi..
Merhabalar kolay gelsin ben çekişmeli boşanma devam ediyor ilk ön inceleme duruşmasında hakim maddi manevi tazminat davasının reddine dedi ve ben ayrıca bir çocuğum var velayetin bana verilemsini istedim eşimin psikolojik sorunları ve rahatsızlığından dolayı üzerime herhangi bir mal varlığı yok askeri ücretten çalışıyorum sonuç ne olur
İyi çalışmalar
Merhaba bnm eltim ve kaynım boşanıyor ve eltimle mesjlrmz insgtrm ve konstugumz oldu dava açıldıktan sonra dhaa sonra bni şahit yazdılar bunların ekran görüntüsünü veya ses kaydının mahkemede delil olark kullanma hakkı varmı
1 erkek kadından eşya isteyebilirmi öylece bırakıp gitmişse
Çok kısa bir cevap verecek olursak; geçimsizlikte kusurlu olmak, sorunuzdaki gibi taleplerin ileri sürülmesine genellikle engel olmaz. İsteyebilir.
Çekişmeli dava açtım avukat tutum ama avukatım e devletimde gözükmüyor neden acaba?
Dava görünüyor mu?
Merhaba. Bosanma davası açmıştım ve karara çıktı bosanma olarak. Karsi taraf 3 mahkemede dilekçe ve tanık sunmadı. Sadece boşanmak istemiyorum dedi. Ben uyguladığı siddetleri sundum mahkemeye. Aldatma da var. Fakat karar çıktıktan sonra son 3 gün kala avukat tutmuş ve istinafa gidiyor. 2 yıldır ayrı yaşıyoruz. İstinaf dosyamda bosanma gerekçelerimi ağır olarak görürse. Süre ve sonuç kısalır mi. Teşekkür ederim
eşimle 6 aydır evliyim eşimden küfür hakeret kötü davranma devamlı ailesini dinliyor ve bu süreçte çocuk aldırdık ben benden boşanmak istiyor ben istemiyorum ne yapmam gerek
Merhaba esimle anlasmali bosanma asamasindayiz ama ben mahkemede bodanmak istemedigimi soyleyecegim oyle dersem sonuc ne olur .birde benim psikiyatri klinigine yatmam lazim bu mahkemeyi ne yonde etkiler hakim ben hastanedeyken bosarmi mahkemrye gidemedigim icin bosanma gerceklesirmi mahkemeye 1 hafta var
Boşanma davam istinafta çekişmeli şimdi anlaşırsak davayı öne alabilirmiyiz.istemeyen taraf bendim aile mahkemesi ret verdi eşim istinafa başvurdu şimdi bende istiyorum bölge idare mahkemesini beklemek zorundamıyım.
Yeni bir anlaşmalı boşanma davası açmak daha mantıklı
Merhabalar esimden bosanmayi istiyorm 4 yasinda kızim var ben memurum esim çalışmıyor anlasmali bosanmak istedim tehdit etti kendisini ve beni öldürmek ile bende başka ile gidip dava acabilirmiyim mahkemeye gitmek yuzyuze gelmek com riskli avukat tutacam ne kadar sürer bu
Eşim boşanmak istiyor .esimin üstune hesap ve araba var bunlarla ilgili hak talep edebilirmiyim
Edebilirsiniz
Benim boşanmam çekişmeli ve aralığın 24 ne kaç cesede sonuçlanır
Açılmış cekılmelı boşanma davasında karşi taraf ben boşanmak ıstemıyorum dedıgı zmn 5 sefer duruşma ya çıkıldı ve hakım davayı kapattı sebebı ne olabırılır karşı taraf ıstemıyorum boşanmak dedıgı zaman dava dusermı düşme sebebı ne olabılır bılgı verırsenız sevınırım
Davalı boşanmak istemediğini söylediği için davanın reddine karar verilmez. Sorunun cevabını gerekçeli kararda bulabilirsiniz.
Merhaba 2019 da çekişmeli boşanma davası açtım temmuz 2021 de istinafa gitti ve hala sonuclanmadi.benim boşanma davam nezaman sonuçlanır acaba temyizde olursa eğer ortalama zaman nezamandir?
İncelemeyi yapacak olan dairenin bulunduğu bölge adliye mahkemesine göre de değişebiliyor. Dosya temyize de gidecek olursa daha 1.5 – 2 sene kesinleşmeyebilir.
Merhabalar kolay gelsin ben çekişmeli boşanma devam ediyor ilk ön inceleme duruşmasında hakim maddi manevi tazminat davasının reddine dedi ve ben ayrıca bir çocuğum var velayetin bana verilemsini istedim eşimin psikolojik sorunları ve rahatsızlığından dolayı üzerime herhangi bir mal varlığı yok askeri ücretten çalışıyorum sonuç ne olur
İyi çalışmalar
Merhabalar, benim bir yakınım çekişmeli boşanma davası açtı. Ama hep umutsuz bakıyor. Karşı tarafın çok fazla talebi var. Herşeyi kabul etse dava kaç celsede biter en erken. Cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler
5 aylık evliydim. bir çekişmeli boşanma davam vardı. toplamda süre olarak 1 yılda karar çıktı.3 celsede karar çıkmış. maddi manevi tazminat kazandım. fakat karşı taraf bir üst mahkemeye taşıyacağını söylüyor. onlara karşılık bende itiraz edeceğim. tazminat miktarında azalma olur mu? ne gibi durumlarla karşılaşırım?
Bir cevap verebilmek için boşanma ilamını ve dosyayı incelemek gerekir.
Bosanma dava dosyam Antalya istinafa gitti önce antalya da istinafta gorunuyordu şimdi sonra açık tı şimdi Antalya istinafi göremiyorum.Sadece ilk mahkemedeki dosya istinafta görünüyor.niyedir
Merhaba, bende boşanma süreci içindeyim, şahsi eşyalarımı istedim avukat aracılığla, fakat, almaya gittiğimde hepsini yoketmişti, ne olduğunu sorduğumda, bilmiyorum dedi, eşyalarımı almak istiyorum, ne yapmalıyım
2021 DE TEMYİZE GİDEN ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVASI KARARI NE KADAR SÜRER
Dosya temyizden bir yıl içinde dönebilir
Benim cekişmeli boşanma davam 8 celsede red edildi otel kayıtları pedegog raporuna rağmen red oldu istinafa gidicem orda boşanma kararı verilir mi otelde bir kadinla olduğu halde nasıl red olunur davam
Merhaba iyi günler benim de bir sorum olucak benm eşim beni aldattı şiddet gördüm hakarete uğradım istenmedim ve hayatında alkol olan birisi ayrıca geçmişinde de uyuşturucu var şuan bana karsi çekişmeli boşanma davası açtı 1 tane kiz çocuğum var ve velayeti talep etmiş şuan davacı olarak görünüyorum.
Tazminat, nafaka ve velayet durumu nasıl olur bilgi verebilirmisiniz?
Web sitemizde sorularınızın cevaplarını içeren içerikler bulabilirisiniz. Daha ayrıntılı değerlendirme için bir boşanma avukatı ile yüz yüze görüşmelisiniz.
1 ay önce karar çıktı dosyada karar çıktı yaziyor gerekçeli karar verildi diyor hakimde boşandın dedi fakat e devlette hala evli yaziyor bunun sebebi nedir ve ayriyetten bu bosanmadan sonra erkek ne zaman evlenebilir şuan basvursa evlendirme dairesine evlenebilir mi?
Kararın tebliği ile kesinleştirme işlemlerini yaptırmalısınız. Boşanma kararı kesinleşmeden nüfus kayıtlarına işlenmez.
Merhaba iyi günler benim de bir sorum olucak benm eşim beni aldattı aldattığına dair elimde kanıtlarimda var şiddet gördüm hakarete uğradım istenmedim ve hayatında alkol olan birisi ayrıca geçmişinde de uyuşturucu var şuan bana karsi çekişmeli boşanma davası açtı 1 tane kiz çocuğum var ve velayeti talep etmiş şuan davacı olarak görünüyorum.
Tazminat, nafaka ve velayet durumu nasıl olur bilgi verebilirmisiniz?
Sorunun kapsamı buradan cevaplandırılamayacak kadar geniş. Web sitemizde yararlanabileceğiniz içerik mevcut.
ilk boşanma davasını ben açtım ve feragat ettim fiili ayrılık sürem 10.09.2022 de doluyor 3 yıl sürem doldugunda hakim hemen boşanma kararı vermek zorundamıdır kaç celsede biter acaba ? karşı tarafın açacağı tazminat davası vs.eklendiğinde celseler uzarmı acaba yardımcı olurmusunuz ona göre yol almak istiyorum
Hemen boşanma kararı verilmez. Fiili ayrılık konusunda tahkikat yapılır. Dava asgari 3-4 oturum devam eder
Merbaba. Eşim savcıığa suç duyurusunda bulunmuş. Şiddet ve hakaret ediyor. Diye. Emniyetten tutanağı teğligat ettiler15 gün uzaklaştırma verdiler. Tebliğattan 2 gün sonra eşim çekişmeli boşanma davası açmış.uzaklaştırma ve tutanak suç teşkil edermi iBen ayrılmak istemiyorum. Ne yapmalıyım Mahkeme nasıl sonuçlanır.bilgi verrbilirmisiniz.
Teşekürler
Şiddet ve hakaret iddiası kanıtlanırsa boşanma hukuku yönünden kusur teşkil eder. Ayrıca ceza hukuku yönünden de bu fiiller suçtur.
Eşimle.bende anlaşmalı boşanmaya karar verdik bir çocugum var kendine nafaka istemediğini söyledi çocuk için 500 istediğini söyledi mahkemeye çıktığımda ogrendim ki çocuk adı altında bin lira istiyor çocuk içinde 500. İtiraz ettim çekişmeli ye döndü. Birde argo kelimeler yazmıştım duruyor onda daha ne yapmam lazım
Merhaba eşimle birlikte anlaşmali dava açtik bu ayin 15inde mahkeme var ve esim beni iki kez aldatti dava actiktan sonra tazminat isteyebilirmiyim mahkemede
Eşim 7 aylık bebeğimle beni ortada birakip darp edip terkedip gittiği ve can güvenliğim olmadığı için evi başka bir semte taşıdım.simdi de ev eşyalarını isterken tehdit ediyor..faturalar evlenmeden önce Kendi adına .bu konuda ne yapmalıyım o ne yapabilir? Bilgi verirseniz sevinirim.bu arada açılmış bir boşanma davası yok henüz
Merhaba
8 yıldır fiili ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Anlaşmalı boşanmaya razı göründü imzaladı ama mahkemede boşanmak istemiyorum dedi. Kıvırıp duruyor. Ben de feragat ettim. 2021 Nisan ayında. 3 yıl fiili ayrılık sebebiyle bekleyip 3 yıl sonra dava mı açayım yoksa bu 3 yılda başka türlü dava açıp beni rahatsız eder mi?
Çekişmeli açmayı düşünüyorum açarsam 3 yıl dolmadan bu durumunda. Çekişmeli 3 yıl sürerse hakim 3 yıl geçtiği içinde fiili ayrılıktan ayrıca dava açsam hakim boşar mı? Ne tavsiye edersiniz bu adamdan kurtulmam için? bir taraf istemiyorsa hakimin boşamama imkanı var mı? 8 yıldır ortak evimiz bile yok.
Haklı bir boşanma sebebiniz var ise evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedenine dayalı çekişmeli boşanma davası açabilirsiniz. Üç yıllık fiili ayrılık süresinin dolmasını beklemeniz gerekmez. Bu dava aleyhinize sonuçlansa bile daha sonra fiili ayrılık nedenine dayalı boşanma davasının koşulları oluştuğunda o davayı da açabilirsiniz. İlk dava fiili ayrılık nedenine dayalı boşanma davasının açılmasına engel olmaz.
Teşekkür ederim . Feragat nedeniyle ret aldığım dava ile 3 yıl sonra fiili ayrılık davası açmama engel var mıdır? Bu davanın red edilmiş 1 adet dava yerine geçmemesi söz konusu olur mu? Danıştığım bir avukat ayrılık kararı verilmesi lazım feragatten red ile 3 yıl sonra fiili ayrılık açamazsınız dedi. Sizce ne yapmalıyım?
Teşekkür ederim. Anlaşmalı boşanmayı kasıtlı olarak istinafa gönderdi. istinaf kararı ret olacak çıkacak görünüyor çünkü davayı açan benim feragat eden benim. asla bir araya gelmedik son duruşmadan 6 ay geçti. 3 sene beklerken diyelim ki dolmasına 1 hafta kala kasıtlı çekişmeli boşanma davası açarsa hırsından yapabilir benim fiii ayrılık davası açmama ve feragat nedeniyle retle sonuçlanan davamla boşanma kararı çıkarmama engel olur mu? Ne tavsiye edersiniz?
Eşim intihar etmek istiyor 6 yıldır psikiyatri hastasi ve sürekli tedavi görüyor ilaç kullanıyor 8 aylık bebeğimiz var ve eşimin 3 yıllık onanmış cezası var şuan süt izni için cıktı ve ben boşanma davası acacam nafaka verir miyim eşim tüm takıları harcayıp yedi şuan yine altın istiyor ayrıca evlenirken bana psikiyatri hastasi olduğunu söylemedi fark ettiğim an aynı evde yaşamadık cekismeli bosanma davasi acacam süreç altınlar çocuk ve nafakada ne gibi sonuçlar çıkar şimdiden teşekkür ederim
Merbaba. Eşim savcıığa suç duyurusunda bulunmuş. Şiddet ve hakaret ediyor. Diye. Emniyetten tutanağı teğligat ettiler15 gün uzaklaştırma verdiler. Tebliğattan 2 gün sonra eşim çekişmeli boşanma davası açmış.uzaklaştırma ve tutanak suç teşkil edermi iBen ayrılmak istemiyorum. Ne yapmalıyım Mahkeme nasıl sonuçlanır.bilgi verrbilirmisiniz.
Teşekürler
Şiddet ve hakaret iddiası kanıtlanırsa elbette boşanma davasında delil teşkil edecektir. Sorunuzun ikinci kısmını cevaplamak için ayrıntılı değerlendirme yapmak gerekir
Benimde bir sorum var eşim beni aldattı ama elimde kanıt yok esimin ver babasının üzerine bir evimiz var ben çekişmeli boşanmak istiyorum ama eşim anlaşmalı boşanma taraftarı ev satılması ben anlaşmalı boşandıktan sonra evden hakkımı alabilirmiyim
Anlaşmalı boşanma protokolünde bu husus saklı tutulmalı, protokol, talebi zorlaştıran veya vazgeçme anlamına gelebilecek bir kararlaştırma ihtiva etmemelidir.
First of all I would like to say superb blog! I had a quick question which I’d like to
ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind before writing.
I’ve had a hard time clearing my mind in getting my
thoughts out. I truly do enjoy writing but it just
seems like the first 10 to 15 minutes are usually
wasted simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
Appreciate it!
nişanlı iken tayin nedeni ile nikah yaptık fakat kendisi aldattı ve aşırı kıskançlık göstermeye başladı. Nişanda takılan 2-3 altın var bunun yüzünden çekişmeli dava oldu. Boşanma oldu ancak istinafa boşanma yönünden değil de takılar nedeniyle başvuru yapılırsa boşanma kesinleşir mi yoksa dosyanın istinaftan gelmesi gerekir.
İstinaf başvurusunun kapsamına bakılmadan boşanma kararının kesinleşmesi talepleri reddediliyor
Merhaba 6 aylık bende nişanlıyım bazı nedenlerden dolayı erken nikah yaptık ama ayrıldık resmi olarak bu sürece gireceğim, kendisi de kabul ediyor yıl dolmadığı için çekişmeli açılacak anlaşmalı ama süreciniz nasıl ilerledi acaba yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Merhaba kolay gelsin on yıllık evliyim eşimi üç defa biriyle konuşurken yakaladım ayrıca benim elimde deliller var Whats App konuşması Öpücük atarak karşı tarafa seni seviyorum demesi videolar eşim bana çekişmeli boşanma davası açtı ben de eşimi açtım çekişmeli boşanma ayrı ayrı yerlerde mahkemelerimiz hangisinde birleşir acaba bir de babam bana ev aldı bu evi de babam kendi hesabından para gönderdi alacağımız kişiyeTapu benim üstüme eşim bundan bir hak talep edebilir mi her şey için teşekkür ederim iyi çalışmalar
Daha önce açılan dava dosyasında birleşir. Babanızın yaptığı katkı katılma alacağı hesabında nazara alınır.
Mrhaba ben çekişmeli boşanma aşamasındayım mahkeme gerekçeli karar açıklandı 15 gün içinde kesinleşme kararı verecek ama tazminat nafaka ve ziynet parası hepsini bana yükledi ben 7500 tl maaşla çalışan biriyim üzerimde gayrimenkul veya herhangi bir şeyim yok maaşımda haciz de var. Mahkemenin vermiş olduğu karar yasal faizleri ile 200bin tl ye yaklaşıyor ve ben bunu ödemeyecek durumdayım.itiraz etmek ve istinat a başvurmayı düşünüyorum.sizce bu miktarı düşürürmü.benim bu kadar parayı ödemeyecek olmamı göz önüne alınırmı.şimdiden tşkkr ederim.
Sn. Demirbaş Hukuk Bürosu; Çekişmeli Boşanma Davamız 2019 yılı Mayıs ayında sonuçlandı. Karşı taraf Istinafa gönderdi. İstinaf ta 2021 Yılı Ağustos ayında Yerel Mahkemenin Boşanma kararını onadı. İlk başta verilen 500 TL. Tedbir Nafakasına ilaveten Yerel Mahkeme dava sonucunda 250 TL. daha artırılarak toplam da; 750 TL. Yoksulluk Nafakasına hükmetmişti. Acaba bu 750 TL. lik Yoksulluk Nafakasını karşı taraf Yerel Mahkemenin kesinleştiği 2019 Yılı Mayıs ayına göremi, yoksa İstinaf Mahkemesinin kararı onadığı 2021 Yılı Ağustos ayına göremi ödeyecek. kafam karıştı, Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler… ( Not: 2019 Yılı Mayıs ayına göre ise ayrıca ardaki farkı alabilirmiyim ? )
Gerekçeli kararda bir belirleme yapılmış olmalıdır. Karar kesinleştikten sonra yoksulluk nafakası olarak devamına gibi bir ifade varsa kararın kesinleşmesinden sonra uygulanacağı anlamına gelir
İyi geceler benim Şubat 2019’da çekişmeli olarak boşanmaya karar verildi yanlız karşı taraf dosyayı istinafa gönderdi yıl oldu 2022 hala dosya istinafta görünüyor ne zaman sonuçlanır acaba yer bursa
Merhaba
Anlaşmalı boşanma protokolüyle benim açtığım Mayısda açtığım davada dava Haziran ayında mazeret gösterdiği için(aslında kasıtlı gelmiyor) gelmedi dava Eylülde bir daha görüldü. Vekil istiyorum diye gene öteledi. Eylül duruşmasında hakim önünde feraget ettiğimizi açıkladık yüzüne. Bu sefer mahkemeye geldi. Feragat dilekçesini bu duruşmadan sonra mahkemeye kendim verdim. Vekil Avukatımda var bu arada. Gerekçeli karar kendine tebliğ edilince gerekçeli kararın usulune uygun alınmadı dilekçeyi avukatımın verebileceğini söyleyip istinaf dilekçesi vermiş.
1. İstinaftan red dilekçesi verip davamın kesinleştirilmesi hızlandırabilir miyim? Bu yapayım mı? Davayı açan benim feraget eden benim karşı tarafın istinaf başvurusu ben istinaftan feragat edersem dikkate alınır mı? Ne önerirsiniz?
2. Acil Çekişmeli boşanma davası açmak istiyorum 1 nolu madde halen varken geçerli bir sebebe dayanarak(iftira vb. ) yeni bir dava bu süreçte açmamda süreç/sorun olurmu? FEraget edilmiş davadan sonra açılan çekişmelide feraget tarihinden önce örneğin 5 yıl önce yaptığı hatalar dilekçeye yazılabilir mi?
3. Mahkemeye verdiği istinafa başvuru dilekçesinde ona baskı altında anlaşmalı boşanma imzalattığım iftirasını atmış. Bu yalan. ne yapmalıyım?
Yardımızı rica ederim.
Davaya çekişmeli boşanma davası olarak devam edebilirdiniz. Feragat nedeniyle reddedilmiş davada karşı yanın istinafa gitmesi davayı uzatmaya matuf gibi görünüyor. Sizin istinaftan feragat etmeniz bir şeyi değiştirmeyecek zira istinafa başvuran siz değilsiniz. Mevcut dava anlaşmalı boşanma davası olduğuna göre yeni bir çekişmeli boşanma davası açabilirsiniz.
Merhaba, arkadaşımın eşi iki çocuğunu da alarak yurtdışına gitmiş 2019 yılında.o tarihten beri görüşmüyorlar ve çocukları da göstermiyor.eşi boşanmak için Türkiye’ye gelmek istemiyor o yüzden nasıl en kısa sürede boşanabilirler.ve bu ne kadar sürer?
Merhaba abim için soruyorum 2017 de boşanma davası açtı 7 yaşında çocukları var şuan bu ay dava reddedildi.700tl cocuga 700 tl abime tedbir nafakası bağlandı. abim asgari ücret alıyor yıllardır . sizce 3 yıl beklenmeli miyiz yoksa istinaf mahkemesine mi başvurmalıyız. Birde bu nafaka fazla mı daha da arttırır mı istinaf mahkemesi . teşekkür ederiz.
Merhabalar kız kardeşim bir bosanma davası actı ve esının vasisi olarak gorundugu ıcın dava 4 kez ertelendı fakat sımdı yenı vasi atandı davalı hıc bır durusmaya ne kendı ne avukatı katılmadı on inceleme durusmasına karar verdi hakim sizce bu durusma ne kadar surede biter sımdıden tesekkurler
Bu suren 4 davada kızları ıcın bılır kısı raporları hazırlandı mahkeme gecıcı velayetı anneye verdı davalı suan hapıste adam yaralamaktan ve hakkında kesınlesmıs 3 davası ve daha devam eden 10 davası bulunuyor uyusturucu ıcmek ve satmaktan . Bunun bosanma davasına etkısı olurmu . Ayrıca kız kardesım vasiliği dustugu ıcın dava surecı hızlanacakmı
Ve kız kardesım maddı manevı tazmınat ıstemedı nafakada ıstemedı davayı sıddet gordugu tehtıd edıldıgı bır cok kez uzaklastırma aldıgı ıcın actı
İyi geceler benim Şubat 2019’da çekişmeli olarak boşanmaya karar verildi yanlız karşı taraf dosyayı istinafa gönderdi yıl oldu 2022 hala dosya istinafta görünüyor ne zaman sonuçlanır acaba yer bursa
Epey olmuş yakında istinaftan dönebilir
Abim çekişmeli davasında hakim karar verdi boşadi ..nafaka vermedi çocuk yoktu diye gene mahkeme açtı hakim gene bişey bulmadı gene bosadii ..ve gene mahkeme açmışlar ne zamana kadar sürer bu süreç saygılar .
İYİ GÜNLER YARIN BENİM ÇEKİŞMELİ BOŞANMA DAVAMIN İLK DURUŞMASI BU DURUŞMADA TANIKLAR DİNLENİR Mİ DAHA BİR YIL OLMADI EVLİYİZ NİKAH KIYILDI YAKLAŞIK 2 AY SONRASINDA DAVA AÇTIM DAVANIN SONUÇLANMASI NE KADAR SÜRER ?
Merhabalar çekişmeli boşanma davalarında tazminat istinafa gitmiş olup boşanma istinaf edilmediği durumda kesinleşme kararı çıkar mı? Birde çekişmeli davalar için yeni bir kanun sunuldu. Boşanma bitirilecek varsa tazminat davası devam edecek diye kesinliği ne zaman belli olur ve geçmişten 2019 yılından gelen davalar için geçerli olacak mıdır?
Mrhaba Benim cekismeli bosanma davam sonuclandi hakim bizi bosadi ama karsi taraf tazminata cok diye itiraz etti benim avukarimda az diye bu sebeple 2020 temmuz ayinda istinafa gitti 1,5 sene oldu halen gelmedi. Ne zaman gelir acaba?
Birde hakim mahkemenin tekrar yeniden yerel mahkemede gorulmesi karari vermez dimi cunku ikimizde bosanmak istiyoruz sadece tazminat miktarina itiraz edildi.. temyiz sinirinin altinda bir karar verirsede birdaha itiraz edilmezler sanirim
Yazmayi unutmusum davam bursada istinafta
Yazmayi unutmusum davam bursada istinafta
arkadaşım yaklaşık 10 yıl önce boşanma davası açtı, boşanamadılar, sonrasında Yargıtay’a gönderdi. karar onanarak geldi. böylelikle üç yıla takıldılar. üç yıl sonra yapılan duruşmalar bir yıl sürdü. çıkan karar arkadaşımın lehine oldu, ancak karşı taraf bu kararı beğenmediği için istinafa gönderdi. şimdi istinaftan karar geldi, bu sefer kararı tazminat ve nafaka açısından arkadaşım begenmiyor ve istinafa göndermek istiyor. ancak dosyayı istinafa nafaka ve tazminattan dolayı göndermek istiyor. benim sormak istediğim şu dur: dosyada boşanmayı kesinleştirse, daha sonra istinafa nafaka ve tazminattan gönderse bu mümkünmüdür
merhabar ben boşanma davası mayıs 5 2019 da açtım boşanmamız çekişmeli mahkeme boşanmaya karar verdi yalnız karşı taraf istinafa gönderdi kararın reddini istediler ben boşanmak istiyorm istinaf dan karar ne zaman çıkar çok uzun sürüyor yer ankara
İyi geceler esim benj terk edip gitti ailesiyle yasiyor madde kullaniyor dügün takilarimi esimin ailesi aldi bende kanitlari var 25.02.2022 mahkemem var bilgi alabiliryim mi bide boşanma davasi ben actim 08.12.2021 dava actim 25.02.2022
Merhaba, eşim her tartışma sonrası (ev hanımı kendisi) yemek yapmayarak, çamaşırlarımı makineye atmayarak ev temizliği vs. gibi işleri yapmayarak beni mağdur ediyor, kendisine karşı hiçbir şiddet uygulamam yok, sadece tartışma yaşıyoruz, her ne olursa olsun ben ev geçindirme görevimi yapıyorum, haftada 6 gün çalışmaktayım ve sabah 6:00 akşam 20:00 arası dışarıdayım, eve geldiğimde yemek yok, kendim yapıp yiyorum, çamaşırlarımı kendim makineye atıyorum, 20 yıldır kendi giysilerimi kendim ütülüyorum, eve para bıraktığım halde alışverişe bile gitmiyor, dinlenme günüm sadece pazar günü ama o günde ev temizliğine katkıda bulunma, yemek yapma gibi işleri yapmak zorunda kalıyorum, hayatım zindan oldu, bu durumda dava açsam kanunlar hep kadından yana olduğu için ben yine mağdur kalacağım diye düşünüyorum, sizce bu tip durumlarda olası sonuçlar ne olabilir? ona göre dava açacağım yada bu mağduriyete katlanmaya devam edeceğim.
8 yıllık evliyim cocugumuz olmamistir eşim bana çekişmeli evliliğin temelinden sarsılması sebebi ile boşanma davası açtı. Ilk cevap dilekçesinde şiddet uyguladı ama darp raporu almadım demiş şiddet olmadi icin elinde bir kaniti yok hakaret etti demis aciklama yazamamis hakaret olmadı icin elinde bir kanit yoktur eşimle bir araya gelme imkanım yoktur ve soyadını bile taşımak istemiyorum barışma gibi bir talebim yoktur asla diye yazmış ama aynı evde kalıyoruz birlikte yaşıyoruz kendisi seni boşarım diyor sürekli mahkemede seni boşamak icin her türlü iftirayı sana atarım diyor bu dava nasıl sonuçlanır acaba
Merhaba davacı olduğum anlaşmalı boşanmadan karşı tarafın art niyeti sebebiyle feragat ettim. Gerekçeli karar RET ve istinafa açık halde çıktı. Karşı taraf davayı uzatmak amacıyla istinafa gönderdi. BAM bu davayı zaten davadan feragat ettiğim için uzun sürmeden RET ile lehime onaylar mı? BAM ın lehime vereceği RET onama kararını karşı tarafın temyizine açık şekilde onaylama ihtimali var mıdır? BAMın feragat etiğim davayı tekrar yargılama yoluna çevirme imkanı var mı? Bunu istemiyorum. Temyiz yolunu redde onay verirse kapatır mı? RET kararı geriye dönük feragat ettiğim tarih itibariyle çıkar mı? Karşı taraf istinafın 3 yılda anca karar vereceğini göz önüne alarak kesinleşmiş kararı çıkarmamak için oyalama yolu gütmesi sebebiyle …Teşekkür ederim
Merhaba,
Ekim 2021 de işim nedeni ile bikah yaptık. Evlendiğimizi kimseye duyurmadık. Seneye düğün yapıp duyuracaktık.fakat 3 ay dolmadan eşim, ben kendimi hazır hissetmiyorum.evlenmek istemiyorum dyerek ayrılmak istediğini belirtti.1 aydır ayrı yaşıyoruz. Evlenirken hiç bir ortak mal edinmedik. Yani paylaşılacak bir değerimiz yok. Ben 3 ayda değişen kararına ve tutarsızlığına güvenmiyorum. En kolay nasıl boşanabilirim? Yardımcı olur musunuz?
Merhabalar benim karım evlendigim günden beridir bana ve mesleğime hakaret ediyor. Mal dangalak salak seni bir gün bıçaklar öldürürüm falan diyor ben bunları kaydettim çıktıları aldım. Bayağı bir dosya biriktirdim. Kiz tarafının amacı meger kredili almış olduğum evi almakmis kisa zaman da dava açacağım bıktım usandım artık.kredisini odedigim ev ne olur.nafakaya raziyim 5 yıllık evliyim iki çocuk var.
Hakim boşanma kararını verdi 15 günlük temyiz süresi geçti 20gün oldu temyiz hakkım bitti mi
İki haftalık süre kararın tebliğinden itibaren başlar. İstinaf süresi geçmemiştir.
Yada benim zararım ne olur mail atma durumunuz olurmu. Çekişmeli gider benim olayım kız tarafı ahlaksız. Mail atarsanız çok sevinirim.
Merhaba 7 yıldır evi terk edip eşimden ayri yaşıyorum karşı taraf boşanmak istemiyor çekişmeli dava açmak istiyorum bu ayrılık süresi dava sürecini kisaltirmi dava açıldıktan sonra özel hayatıma bir düzen getirsem suç teşkil eder mi tesekkuler..
Merhaba. Yardım bilgi lütfen
7 yıllık evlilikten 4 yaşında kız çocuğu var.
3 hafta önce çocuğu da alıp kaçtı. Emniyette ifadesinde başkasıyla yaşadığını da itiraf etmis. Velayet için boşanma davasını açtım.100+100=200 de tazminat açtım. Zina eyleminden dava açıldı bitakım deliller sundum başkaları ile konuşmaları vs.. Benim için darp ve alkol aldığımı öne sürmüş ama ne rapor ne şikayet yok .Sadece kendi ailesi söz lü şahitlik yapabilir.acaba cocugu alabilir miyim. Ne kadar sürer. Herhangi bir hak talep etme hakkı varmı .sizce durum ne olur.cocugu da tazminatımda kazanır mıyım davayı. Lütfen fikir verin.tesek ederim
Sorunuz kapsamlı değerlendirmeyi gerektiriyor. Şu kadarını söyleyelim ki velayet konusu yanların geçimsizlikteki kusurundan ziyade çocuğun üstün yararı ile ilgilidir. Anlattığınız olaylar elbette lehinize yorum yapılmasına yardımcı olabilir. Boşama davasında ise avantajlı durumda olduğunuz açıktır
Biz 2018 de boşanma davası açtık sonrasında istifa çektik mahkemeyi ama 2 sene boyunca karara çıkmadı sonrasında istinafı geri çekip dilekçe yazdık avukatımla şuan dosya açık gözüküyor ama 7ay oldu hala bi karar yok neden acaba?
İstinaftan vazgeçme dilekçeniz üzerine şimdiye kadar işlem yapılmış olması gerekirdi. Daire kaleminden takibini yapmanız uygun olur.
Merhaba..ben boşanma davami 2017 de açtım .tam 2020 pandemi dönemi girerken Mart’ta karar verildi ve karşı taraf Haziran ayında temyiz e gitti.suan iki seneyi tamamladi .. neden böyle sorun nedir..bunun devamı nolur..ve daha ne kadar sürer artık bu süreç devam ederse bukdr zaman aşımına uğrayacak şaka gibi bir süreç
Düzeltiyorum istinafta iki senedir..bunun devamı temyiz mi ..onun süreci hakkında bilgi alabilir miyim..çok büyük bir zaman bunlar..biz bu şekilde karşı taraftan hiç çocuk için destek alamıyoruz vermiyor.bu da zaman kazanma oyunları.yer bursa. daha nekdr devam eder bu süreç…
Boşanma davaları istinaftan sonra temyize de tabidir. Temyize de gidilirse bir yıla yakın bir süre daha geçebilir. Çocuğun ihtiyaçları konusunda tedbir nafakası düşünülmelidir
Merhaba kardeşim eşinden bosanmak istiyor kendine ait hıcbıseyı yok ne ev ne araba. Eşi yuklu mıktarda tazmınat ve suan oturdugumuz babama ait evı talep ediyor ve bunlar olmazsa bosanmayacagını soyuluyor. Dava ne kadar uzar. Kardesımın taleplerini yerıne getırmesı ımkansız bu ısleyıs nasıl olcak
Merhaba,
Çekişmeli boşanma için anlaşılan avukatlık ücreti mal paylaşımı davasını kapsar mı?
Eger ayrı bir ücrete tabii ise; mal rejimi davalarında standart avukatlık ücreti mi yoksa yüzdelik pay mı söz konusudur?
Merhaba esim evlendikten sonra yüzde 90 engelli kaldığı için boşanmaya karar verdik davayı o taraf açtı ikimizde istediğimiz halde ilk duruşmada bu davayı cekişmeli ye çevirneniz gerektiğini söyledi bazı raporlar pedagog görüşmelerinden 6 ay sonra dava gunu vermiş on inceleme olarak herseyımiz tam herseyı kabul ediyoruz bu davada bosanirmiyiz
Merhaba. 6 aylık evliyim. Açılmış bir boşanma davamız ama duruşma tarihi henüz kesinleşmedi. Anlaşmalı boşanma davası açamadığımız için çekişmeli boşanıyoruz. Eşim beni aldattığını itiraf ederse, mahkeme bizi 1 yıl evli kalmak şartı aramadan boşar mı acaba??
bosanmak istedigim sahis Kayseriden Ankaraya gelerek evin onunde olan cocugu kacirdi dava acmadigim icin cocugu alamadim 3 gun oldu actim gecici velayet isteyerek simdi adli sicil herseye bakilip gelir tespiti istenmis cocugun can guvenligi yok yazdim durusmaya gun verir mi yoksa direk gecici velayeti veriri mi karsi tarafin sabit geliri isi yok uzun surermi acele yazdim icin simdiden sagolun.
Maalesef mevcut bir dosyanın sonucu hakkında dosyayı detaylı incelemeden yorum yapamıyoruz.
Tek taraflı boşanma dilekçesi açtım ama eşimde boşanmak istiyo iki hafta önce dilkece verdim nemzn mahkeme olurr ve çok uzarmi şuan çekişmeli olarak gozukuyi tek taraflı açtığım için ilk mahkenede eşimde bosanmak istediğini söylerse ne kadar uzar yada neler olur
İstekleri birlikte karar verdik zatenn ilk mahkemede ne gibi şeyler oluyi ona göre hazırlıklı oliyim
Uzman cavuşla nikahlandım doguya görevi cikacakti ev götüre bilmesi icin nikah yaptik ama aileler tartısti oda ailesini secti bana tazminat nafaka verebiliyor mu cekismeli bosanmada altinlari istedi vermedim sonuç ne olur
mrhaba…gurbete çalışmaya gittim… pandemiydi ekonomik krizdi.. yoklukdu bayağı bie ekonomik sıkıntı yaşadık aile olarak…bu arada eşimin babası vefat etti…. buna akrabaları akıl vermiş…boşa demiş cocuklarıda al babanın maaşı nafaka falan filan cocuklar ile gül gibi geçinir gidersin diye…tabi zamanla eşimde bir değişiklik oldu. evi terk etmekle beni tehdit etmeye başladı. ve bundan 2 ay önce cocukları eşyaları alıp evi boşaltım çekip gitmiş.. gurbetde oldugum için bir kac gun sonra ögrendim… tlflarım engellenmiş cocuklarada engelletmişler.. o gunden sonra bask tlflar ile aradıgımda sesimi duyar duymaz tlfları kapattılar… ve 1 hafta kadar öncede çekişmeli boşanma davası açmış…yaşam alanı bırakmamıs her seyi alıp gitmiş ve cocuklarımlada görusemiyorum…. yol gösretebilirmisiniz…
Merhaba size sorum olcaktı yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.Ayın 11 inde boşanma davam var.İkimizde boşanmak istiyoruz ama Çekişmeli olarak boşanma davası açtık birbirimizden tazminat istediğimiz için ilk mahkemede boşanır mıyız?
Merhabalar size bi sorum olucaktı ben karşı tarafa çekişmeli dava açtım kendisi başka şehirde ben ise başka şehirde dava açtım şuan mahkeme tarihi yani ön inceleme günü verilmiş peki mahkeme günü geldiğinde nerde giricez mahkemeye birlikte mi yoksa ayrı ayrımı yardımcı olur musunuz lütfen
Davanın açıldığı mahkemede gireceksiniz. Avukat ile temsil ediliyorsanız avukatlarınız da aynı mahkeme girecek.
İki yıldır çekişmeli boşanma davm devam ediyor Ocak ayında 6. Celseye giricem ama kesin boşanma ne zman olur acaba
Merhaba , eşim ile 5 aylık bir oğlumuz var. Eşimin psikolojik sorunları var ve uzmana gitmemekte diretiyor. Kendisininde bilgisi dahilinde ses kaydı var. Ses kaydında çocuk elimde iken beni dap ettiği ve bunu defalarca yaptığı sinir krizi geçirip beni veya kendini öldüreceğini söylüyor. Hatta ses kaydı yapmamı kendisi söylüyor. Bana vurduğu kendini kaybedip bebeğin kolunu bacağını çekiştirerek elimden almaya çalıştığı ve kendisine sakinleşmesi gerektiği sonrasında kendisine vereceğim gibi detaylar mevcut. Uzak durması bağırmaması için defalarca uyarmdığım ve defalarca bebek elimde ike darp ettiği ve sinizr krizi gecirdiği çok açık şekilde belli oluyor. Gerçek olması mumkun olmayan , kafasında yarattığı uzaydan insaların beynine frekans gönderip savaş çıkartılacağı, kardeşinin saaatini çaldığı, cinlerin eşyalarını çalddığı , araba yıkamcılarının onun iç çamaşırlarını çaldığı gibi düşünceleri olup bu kaybolan çalışnan herşeyin daha sonra bulunduğu gibi durumlar mevcut Cocuğumun geleceği ve sağlığı için cocuğumun onda kalmasını istemiyorum. Bebeği alma şansım nedir. Bu surecler nasıl değerlendirilir. Teşekkürler.
Öncelikle merhaba sorum şu anlaşmalı boşanma sonrasında ptt ile yapılan tebligatlarda taraflardan birinin eline ulaşıp diğerinin ise bağlı olduğu muhtara verilmesi sonucu 15 günlük istinaf süresi başlar mı ve 15 gün içerisinde muhtar tarafından teslim edilmediğinde boşanma kesinleşir mi bilgi verirseniz çok memnun olurum
Merhaba , Temmuz 2022’de görücü usulu tanışarak düğün öncesi nikah kıydık. Fakat anlaşamayacağımızı anlayarak her şeyi durdurduk. Hiç bir şekilde birlikte yaşamadık , evlilik üzerine nikah dışında bir adımımız olmadı. Birlikte boşanmaya karar verdik. Davayı çekişmeli açmam gerekiyor diye biliyorum. Avukatlar da ciddi paralar istiyor bu süreci kendimiz yönetmeye çalışacağız. Dilekçe örneklerine bakarak birşeyler yazdık. Sizin bize süreç ile ilgili kısa notlarınız olur mu ? “Şöyle yapın , böyle yapın “ diye. Yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler
Maalesef sorduğunuz türden bir çalışma usulümüz bulunmamaktadır.
Temmuzu bekleyip anlaşmalı boşanmanız daha kolay olur
Merhaba, ben bir babayım eşim 1,5 senedir evde kalmıyor. Kızıma ben bakıyorum. Henüz dava açmadım. Kızım 3 yaşında ve annesini sadece akşam 2-3 saat görüyor ve annesi sonra gidiyor. Hastaneden tutun tüm kreş vs. Ben ilgileniyorum. Şimdi ben boşanma ve velayet için dava açtığımda yaşı küçük olduğu için çocuğu eşime mi verecekler ? Telefon Hts kayıtları ile yukarıda bahsettiğim olay kanıtlanabilir. Yanıtlarınızı rica ederim.
6 yıl süren bir evliliği bitirme kararı aldık evden ayrıldım 2 kızım var 3 ve 1 yaşlarında büyük kızım babasında küçük bnm yanımda küçük kızımın velayet hakkının bende kalmasını istiyorum mümkünmü ilk celsede bitme şansı varmı
Merhaba … yılında boşanma davası açtım … yılında boşandım karşı tarafta istedi boşanmayı ama ziynet
alacağım redoldu bunun için istanafa baş burdum ve hayla karar çıkmadı ben dilekçe veriyorum kesinleşme ala bilmek için ama karşı taraf boşanmayı kabul ettiği halde dilekçe vermiyor istinaftan feragat ve nefakadan feragat etmemi istiyor. Ben bu insanla 3 yıldır ayrıyız ve hayatımda biri var evlenmek istiyoruz kesinleşme ala bilmem için karşı tarafın dilekçe vermeden başka bir yolu yokmudur acaba.
Merhaba ben çekişmeli boşanma davası açtım 1.5 yaşımda kızım var eşim beni evden attı kızımla bitlikte ail3min yanında yaşıyorum dilekçemde çocuğumun geçici velayetini istedim mahkeme g3çici. Velayeti bana verse babanın görüş günü olur mu dava sonuçlanana kadar lütfen cebaplarsanız çok sevinirim
Ekim 2016 da açtığım dava hala sürüyor bıktım artık evlenirken bin defa düşünün.iki kere karar verildi iki kere istinafa gitti iki kere de istinaftan döndü şu an aile mahkemesinde 3.dava dıosyası açılmış durumda.İstinafa itiraz sebebi usulen.Bu mahkemeler hiç mi düzgün iş yapmaz hayatıma bakamıyorum.6buçuk sene oldu daha da sürecek gibi gözüküyor heralde 10 seneyi tamamlarım
2016 ekimde da açtığım dava hala sürüyor bıktım artık evlenirken bin defa düşünün.iki kere karar verildi iki kere istinafa gitti iki kere de istinaftan döndü şu an aile mahkemesinde 3.dava dıosyası açılmış durumda.İstinafa itiraz sebebi usulen.Hayatıma bakamıyorum.6buçuk sene oldu daha da sürecek gibi gözüküyor heralde 10 seneyi tamamlarım
Evlendiğim de takılan takılardan ev alındı evin değeri o dönemde 270 bin TL idi fakat şuan evin değeri arttı ev eşimin annesinin üzerine olduğu için benim hakkım olmadığını ve bana sadece takıların verileceği söylendi şimdi bana evin yükselen değerine göre mi altın verilecek yoksa olan 90 gram altını mi vermesi gerekiyor boşanma davasında ?
Boşanma davam 2022 eylülde yargıtaya taşındı . Arşivdeydi aralık 2022 de incelemeye geçti. Yargıtaydan ne zaman cevap gelir sizce 2 ay sonra biter deniliyor ama hala sonuclanmadı süreç gerçekten yıprattı. Allah uğraşanların yardımcısı olsun
Merhaba 6 aylık bende nişanlıyım bazı nedenlerden dolayı erken nikah yaptık ama ayrıldık resmi olarak bu sürece gireceğim, kendisi de kabul ediyor yıl dolmadığı için çekişmeli açılacak anlaşmalı ama süreciniz nasıl ilerledi acaba yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Slm abi ben 5.4.2023 tarihinde eşimle anlaşmalı boşandık benim 17 yıllık yuvamız yıkıldı 3 tane çocuğumuz var eşimin ailesine nasıl dava açarım kaynım kaynanam baldızım be bakacağıma dava açacağım bana yardımcı olurmusunuz
Eşim evlendigim 2 gün sonfa cezaevine girdi 6 senedir yatiyor daha 4 senesi var ama bosamiycam ne yaparsan yap diye tehtit ediyor cekismelide bosarmi hakkim bey acaba?
Merhabalar ben 2019 Mayıs ayında boşanma davası açtım çekişmeli boşanma davası olduğu için bir türlü boşanamadim mahkeme kararı boşanmaya karar verildi ama karşı taraf istinafa başvurdu 2023 yılın da sonuç geldi 4 cü ayda mahkemenin vermiş olduğu boşanma kararını haklı bularak boşanma kararı verdi bu sefer de itiraz ederek dosya temyiz e gitti 6 cı ayda ve süreç hala devam ediyor burdan sonuç ne zaman gelir acaba bu süreçte benim ne yapmam lazım bu karşı taraf dan nasıl kurtula bilirim 5 yıl oldu hala boşanamadim bu süreç beni o kadar yıprattı ki artık kurtulmak istiyorum ne yapacağımı bilemez oldum bu mahkemeler bu süreçler ne den bu kadar uzun sürüyor temyiz den onama kararı gelir mi acaba ve teymzi süreci ne kadar sürüyor burdan cevap gelmesi de 2 yıl sürmez umarım
Esım durekli hakaret ve asalıyıcı laf konusuyor herkesın yanında ben artık dayanamıyorum hakaretlere bosanma davası acarsan esımı sevıyorum derım bosamaz hakın 1 tl dshı alaman surundururum dıyor ne yapmalıyım lutfen cevap yazın
Kusurlu davalı eş sırf eşimi seviyorum dedi diye çekişmeli boşanma davası reddedilmez.
Merhaba ben üstümde vergi borcu olduğu için evimi eşimin kardeşinin üstüne yaptım nasıl alabilirim
Rıza ile tapuda devir yapmaya yanaşmazsa asliye hukuk mahkemesinde tapu iptali ve tescil talepli bir dava açmanız gerekecektir.
Cekismeli bosanma davası ve ceza davası 238.000,00 TL tutabilirmi?
Diğer avukat meslektaşlarımızın talep ettiği avukatlık ücretleri konusunda yorum yapmıyoruz. Kendileri size izah edecektir.
Merhaba,
Gelecek hafta karşılıklı maddi manevi tazminat istemiyle açtığımız, 3 yıldan beri devam eden çekişmeli boşanma davamızın (umuyorum ki) karar duruşması görülecek. Taraflar boşanma kararını kabul edip tazminat/nafaka/çocukların velayeti ile ilgili kararlara itiraz ederlerse yine de boşanma kesinleşir mi?
Teşekkürler
Bu durumda büyük ihtimalle mahkeme boşanma kararını kesinleştirmeyecektir.
DR SUNNY’nin iyi çalışmalarından etkilendim. Bu gerçekten bana oluyor. Eski kocamı geri aldım. Benim adım Sonia Adrian. Tanrı gerçekten de bu adamı durumuma yardımcı olması için kullandı. Lütfen, size yardımcı olacak bir büyücü arıyorsanız, sözlerime kulak verin, Dr Sunny ile iletişime geçin. Bugün size yardımcı olacak en iyi büyü uygulayıcısıdır. İki yıl önce kocamla büyük bir kavga yaşadık ve bu da boşanmamıza yol açtı. Başka bir şehre taşınmak zorunda kalmak benim ve oğlum için cehennem gibiydi. Bekar bir ebeveyn oldum. Yaklaşık bir hafta önce durumumu ona anlattığımda Dr. Sunny ile temasa geçtim ve bana bu konuda endişelenmememi söyledi, ben de onun prosedürlerine uydum ve o da işini yaptı. İki gün içinde eski kocam bana geri döndü. Salı sabahı evden (anne-babamdan) onun beni aradığına dair bir telefon aldığımda oldu. Evime gelmesini kabul ettim ve oğlumuzun önünde diz çöküp benden özür diledim. Bu adamın bana yardım ettiğini anında anladım. Hayatımda olup biten her şeyden çok mutlu bir kadınım. Bir büyü uygulayıcısıyla iletişime geçmek istiyorsanız Dr. Sunny ile tanışın; hayatınızdaki muhteşem değişikliklere şaşıracaksınız. E-postası drsunnydsolution1@gmail.com Ayrıca +2348082943805 numaralı telefondan WhatsApp’a da yazabilirsiniz. onunla iletişime geçin, size cevap verecektir.
Nikahtan önce ortak alınan arabadan evlendikten sonra boşanma sürecinde nasıl hak alırım. Hala arabanın borç ödemesi benim hesabımdan yapılıyor. Araba kocamın üzerine. 6 aylık evliyim. Bu süre içerisinde hala borçu ödeniyor arabanın. En azından evlendikten sonra da borçu ödendiği için hak alabiliyor muyum?
Merhaba karşı tarafın açtığı boşanma dilekçesindeki iddalara daha sonradan yeni iddalar ekleyebilirmi yada benim açacağım karşı dava dilekçesine cevaben yeni iddalarda bulunabilirmi ?
And the basic scenarios of user behavior are declared violating universal human ethics and moral standards. Modern technologies have reached such a level that the innovative path we have chosen determines the high demand for favorable prospects.